Η Σχολή

Προσωπικό μήνυμα Γιώργου Χελάκη

Το καλοκαίρι του 1982 ανέβηκα για πρώτη φορά στην Αθήνα για να φοιτήσω στη μία από τις δυο ιδιωτικές σχολές Δημοσιογραφίας που υπήρχαν τότε. Δώδεκα χρόνια μετά, ίδρυσα με τον Μπάμπη Χριστόγλου και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο το “Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ” από το οποίο ξεπήδησαν οι κορυφαίοι αθλητικοί συντάκτες που διευθύνουν και στελεχώνουν σήμερα τα περισσότερα από τα αθλητικά Media της χώρας. Στο διάστημα που μεσολάβησε συνίδρυσα και διεύθυνα ορισμένες από τις πλέον πετυχημένες επιχειρήσεις Media.

Μπορώ να ισχυρίζομαι πως επιμόρφωσα, ανέδειξα και στη συνέχεια συνεργάστηκα με δεκάδες επώνυμους αθλητικούς -και όχι μόνο αθλητικούς- συντάκτες. Αυτό το καλοκαίρι μαζί με τον συνάδελφο και φίλο Γιάννη Μακρυγιάννη πήραμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε σε νέους και φιλόδοξους ανθρώπους την πρότασή μας για σπουδές Δημοσιογραφίας με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση και την καριέρα τους στον μαγικό αλλά και απαιτητικό κόσμο των media. Πριν πάρουμε την πρωτοβουλία, ήρθαμε σε συνεννόηση με μια σειρά δημοσιογραφικούς οργανισμούς ώστε να εξασφαλίσουμε την ουσιαστική πρακτική εξάσκηση όχι μετά αλλά κατά την διάρκεια των Σπουδών τους.

Ξέρω τις ανάγκες της δημοσιογραφικής αγοράς από μέσα, ξέρω ότι σε εποχές οικονομικής κρίσης τα περιθώρια να στηριχτούν σπουδές είναι περιορισμένα. Το M.S.C είναι δημιούργημα γνώσης, εμπειρίας και ευαισθησίας. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών και παιδαγωγών με στόχο σπουδές που συνδέονται απευθείας με την επαγγελματική αποκατάσταση.

Η Σχολή